Peugeot-mildhybride-1122

De meeste mensen denken bij een hybride auto aan een auto met benzinemotor met een brandstoftank en een elektromotor met accu’s aan boord. Die worden door middel van een stopcontact en verlengsnoer opgeladen. Je rijdt met zo’n auto op de elektromotor of met de brandstofmotor,. dit afhankelijk van de snelheid.

Maar er komt bij Peugeot een soort van Mild Hybride,..

Dat wordt een auto met een Puretech-benzinemotor die aan een automaat met dubbele koppeling hangt. In deze opstelling zit een elektromotor die via een kleine batterij van stroom wordt voorzien waardoor er een brandstof besparing van 15% kan worden bereikt.

Deze motor wordt beschikbaar in die Peugeot 3008 en 5008 versie. Rijden op de elektromotor alleen is eigenlijk niet mogelijk,.

Wilt u meer weten over deze nieuwe vorm van motorisering? Vraag het onze mannen!!

Comments are closed

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.