Peugeot Expert Waterstof

Ooit rijden auto’s op water lazen we als kinderen in stripverhalen. Nou dan komt Peugeot met zijn nieuwe Peugeot e-Expert Hydrogen toch wel heel dicht in de buurt.

Als je naar deze nieuwe Expert kijkt zie je bijna geen verschil met zijn diesel of electro-broertjes,.. hoewel zijn lichtblauwe reclame-kleurtje wel heel apart is. Het is eigenlijk een e-Expert. Maar in plaats van een 50 kWh- of 75 kWh-accupakket heeft deze een 10,5 kWh accupakket én een brandstofcel. Als je de waterstoftank voltankt, kan je zo’n 400 km (WLTP) rijden.

De tank zit vol binnen 3 minuten en als je de accu’s ook vol hebt rij je nog 50 km extra.De techniek is verpakt in de ruimte die vrijkomt door het kleinere accupakket. Daardoor blijft het maximale laadvolume 6,1 kubieke meter. De korte variant heeft 5,3 kuub laadruimte. Het maximale laadvermogen bedraagt 1.100 kilo en mag tot 1.000 kilo trekken.

Leuk kleurtje toch?

Comments are closed

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.